Hvad kan jeg hjælpe dig med?

Hvorfor Online Markedsføring?

Jeg hjælper de bedste til at råbe højere!

SEO, Sociale medier, online annoncering, content marketing… forvirret?

Det forstår jeg godt… Men det behøver du ikke at være.

Se her, hvordan jeg kan hjælpe dig og din virksomhed med at blive mere synlige på nettet!

Fagre nye verden!

For få år siden bestod markedsføring af annoncering i aviser, udgivelse af tryksager og, hvis man var en rigtig stor spiller, tv-reklamer.

Så blev internettet allemandseje, og de fleste virksomheder fik en hjemmeside. I dag er de fleste klar over, at de sociale medier spiller en vigtig rolle i forbrugernes købsproces og at kunderne går til nettet først, når de leder efter et produkt.

Derfor er rigtig mange virksomheder også allerede i gang med at anvende online markedsføring.

– Og hvad er så problemet i det?

Når alt for mange råber på opmærksomhed på én gang, er det svært at høre den enkelte. Børnehavepædagogerne ved det (“Se mig! SE mig! Se MIG!”), forbrugerne ved det… og folkene bag de store søgemaskiner og sociale medier ved det.

Derfor har søgemaskinerne og de sociale medier indbyggede sorteringssystemer, algoritmer,  der skal hjælpe brugerne med at modtage de mest relevante informationer.

Hvordan får jeg søgemaskinerne og de sociale medier til at vise min virksomhed til brugerne?

Kort sagt: Ved at være relevant.

Lidt længere beskrevet: Ved at få algoritmerne til at opfatte virksomheden som relevant. Det gøres gennem SEO og nøje planlagt aktivitet på de sociale medier.

Hvad betyder det? 

Der er tre ting, der gør en aktør (fx en virksomhed) irrelevant i denne sammenhæng.

1. Forældet indhold

Det gælder om at vise, at ens hjemmeside og sociale medier opdateres regelmæssigt, for både søgemaskiner og SoMe-platforme mister deres troværdighed hos brugerne, hvis de viser indhold, der ikke længere er gyldigt. Der er ikke noget mere irriterende, end at gå forgæves ned i supermarkedet efter en spegepølse på tilbud, fordi man kom til at læse sidste uges tilbudsavis. Derfor kan dit gamle indhold være nok så godt: Det vises ikke, hvis der ikke hele tiden sker noget nyt.

2. Uklarhed omkring, hvad indholdet egentlig handler om

Det gælder om at have klare og tydelige tekster, som straks giver et tydeligt indtryk af, hvad meningen er.

90’ernes reklamefilm, hvor man først til sidst fik et hint om, hvad produktet var, er definitivt passé.

Det samme gør sig til dels gældende med 2000’ernes storytelling, hvor man først skulle igennem hele historien om, hvordan gårdejerens datter forelskede sig i naboens søn, der havde en ko, som lavede fremragende mælk, og gav hende ideen til en ny ost.

Ikke at man skal holde helt op med at lave kreative reklamer og storytelling, det er slet ikke det jeg siger. Tværtimod er der masser af plads til den slags udfoldelser i content marketing.

Algoritmerne kan dog ikke se det charmerende i min lille ko-historie. I hvert fald ikke, når det kommer til at vise en sulten bruger søgeresultaterne for “ost”.

3. Ingen andre kan se relevansen i indholdet.

En anbefaling er guld værd. På det punkt er der intet nyt under solen.

1.I online markedsføring betyder det, at bibelcitatet “Den som har skal mere gives” skal tages helt bogstaveligt. Jo mere opmærksomhed du får på din hjemmeside og dine sociale medier i form af delinger, indkommende links, anmeldelser, likes osv., des mere bliver du vist.

Derfor gælder det om at bygge en solid følgerskare og arbejde bevidst med at få links fra velrenommerede samarbejdspartnere.

Lyder det overvældende?

Mange har den opfattelse, at hvis man bare har en hjemmeside og lægger tilbud og pudserløjerligheder op på de sociale medier engang imellem, vil kunderne komme væltende.

Det er rigtigt, at de fleste mennesker i dag er brugere af online medier, og at der er mange kunder at hente. Desværre bliver det også sværere og sværere, fordi algoritmerne konstant opdateres og opgraderes.

At producere indhold til nettet er blevet et professionelt anliggende, men med lidt hjælp kan du også gøre meget selv. Se, hvordan du kan få hjælp her.