Fire tips – Og et bonustrick – til bedre video på de sociale medier

SoMe video tips

Video er blevet en uundværlig del af de sociale medier.

… Og det er kun lige begyndt!

I dag har det aldrig været nemmere rent teknisk at producere en video til at præsentere sin virksomhed eller til at dele de gode historier. Video kan for eksempel være en form for content marketing, hvor man deler gode ideer, viden og tricks, som brugerne har interesse for. Det skaber god vilje og kendskab til dit brand.

Jeg er jo gammel skuespiller, og jeg ved også en hel del om, hvordan video bedst bruges i SoMe-sammenhæng.

Her får du 4 gode råd til brugen af video online

Jeg håber, du kan bruge disse tricks. Følg med på facebooksiden og på Instagram, hvis du gerne vil have flere videoer, blogindlæg og nyheder fra Anna Aulin-Christoffersen – Online Markedsføring.

Jeg hjælper de bedste til at råbe højere!

Teksttranskript:

Ikke tålmodighed til at se en film om film? Så læs med her.

Man siger, at video er det nye sort

Og det er ikke helt forkert. På et menneskeligt plan så tiltrækker bevægelser øjet.

Vi bruger længere tid på videoer, end på nogen anden form for opslag, og det registrerer facebook og instagram som større interesse, hvilket fører til, at man får mere af samme slags at se. Dermed er mængden af video på de sociale medier steget eksponentielt de sidste par år, og vil formodentlig blive ved med at gøre det.

Som med alt andet, så gælder det dog, at det bliver sværere og sværere at blive hørt og set med video. Der er så meget af det, at man ikke længere skiller sig ud fra mængden ved at gøre det.

Prøv næste gang, du scroller ned over dit feed på facebook at se, hvor mange der bruger video.

Der var engang hvor det at have en hjemmeside var nok til at skille sig ud! Så var man en hypermoderne virksomhed, især hvis man fik en webshop! UHHH, store sager!

Så blev det de sociale medier: Man kunne skrive “følg os på facebook” på sin hjemmeside og få en masse følgere, fordi folk syntes det var sjovt. Nu er det jo ikke helt nok længere, hvis du skriver “følg os på facebook”, så spørge folk “hvorfor?”.

Det samme gælder med video, man skal hele tiden blive skarpere, og passe ind i modtagerens behov. Her kommer 4 tips:

  1. Det sværeste råd af dem alle: Brug dig selv eller måske næstbedst, en anden person, til at forklare. Rene produktvideoer er ikke så tiltrækkende, så med mindre du tilbyder en form for kreative aktiviteter eller madlavning, og kan lave de der lækre videoer, hvor man bare ser hænderne (og det skal så også gøres super lækkert og æstetisk for at virke) så sørg for at vise ansigt! Vi tiltrækkes af talende ansigter.
  2. Hold dig fra lyd der starter automatisk, og sørg for at din video også virker uden lyd. Rigtig mange tjekker sociale medier i bussen eller toget, og der vil de helst være fri for video med lyd. På den anden side skal du bruge undertekster med varsomhed. Hvis du kan lokke folk til at slå lyden til, ser facebook og Instagram det nemlig som et tegn på, at folk er interesserede i din video, og så fremstår du som spændende og relevant.
  3. Sørg for at kvaliteten er nogenlunde, og tænk over din baggrund både med lyd og billede. Tit ser man optagelser lavet på kontoret eller i forretningen. Det er helt ok, det behøver ikke at være raketvidenskab, men prøv at sørge for, at det ikke runger, og at der ikke pludselig opstår en samtale mellem dine kolleger i baggrunden. Når man laver spillefilm er det sådan, at alt, hvad der kan ses i billedet er en del af fortællingen. SÅ hvis du har et superfedt kontor, og du synes, det signalerer noget for dine potentielle kunder, så er det en god baggrund at bruge. Ellers er det en god ide at lave et nogenlunde neutralt setup.
  4. Prøv at film i øjenhøjde. Når man bruger sit webcam er kameraet tit lidt lavt nede i forhold til ansigtet, så man får både dobbelthager og hængekinder. Det samme hvis man holder sin telefon i hånden, så laver man den der selfiebevægelse, der ikke virker så professionel. NEJ: Kamera i øjenhøjde, så du taler direkte med modtageren.
  5. Prøv at tale, så det ikke lyder som om du læser op. Det er lettere sagt end gjort, men det hjælper at øve sig!

Sidst men ikke mindst: Prøv at have det sjovt og smil! – Du er på!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.